Povestea mea

O călătorie de la manager la coach

Călătoria mea către coaching a început in 2011 când am descoperit impactul pe care îl poate avea un program de coaching în dezvoltarea profesională și personală a fiecărei persoane.

De mai bine 10 ani sunt in procesul de (re)învățare continuă și de (auto)descoperire în călătoria mea către coaching-ul profesionist. Sute de ore de training, zeci de ore de mentorat și de supervizare,peste 900 ore de coaching individual şi de echipă, m-au ajutat să fiu un coach care îți aduce valoare ție, clientului meu.

Tu ești o imagine de ansamblu, o diversitate de piese care se îmbină pentru a forma o ființă complexă ce poate face toate acele lucruri la care visează.

Ai nevoie doar să știi unde se potrivește fiecare rotunjime a ceea ce te face să fii tu însuți, iar eu te sprijin în a face acele conexiuni.

#începuturi

În vara lui 2011 făceam echilibristică în rolul meu de manager către atingerea obiectivelor de business și la orizont nu se întrezărea nicio soluție pentru a-mi ghida echipa spre creștere.

Deși eram un manager empatic care (credeam eu pe atunci) știa cum să le vorbească oamenilor,
simțeam că între mine și echipa mea apăruse o barieră ce nu putea fi ridicată. Eram deconectați în
eforturile noastre de a obține rezultate.

În ciuda setării de obiective realiste și realizabile, oamenii mei nu erau dispuși să comunice. Oricâtă
disponibilitate și deschidere aș fi pus pe masa tratativelor, nu se arătau interesați să vorbească cu mine
pentru a lucra împreună într-un mod eficient. Mă regăseam de multe ori vorbind... singură.

Soluția a venit în mod neașteptat...

Pe 24 august, sub forma unei invitații prin email la un eveniment de
coaching. Universul mi-a șoptit atunci să fiu prezentă negreșit în locul ce urma să-mi schimbe viața. Așadar, peste câteva zile am pășit cu interes în sală și în lumea acestei profesii, fără să știu că voi regăsi în coaching răspunsul la toate întrebările ce-mi atârnau de suflet ca niște pietre de moară.

Atelierele curgeau, mintea mea se deschidea tot mai mult la nou și momentele de „AHA” se strângeau ca mici diamante de cunoaștere în buzunarele mele. Iar pe la mijlocul evenimentului, șansa mi-a surâs: un coach avea nevoie de un voluntar pentru o sesiune live, chiar atunci, chiar acolo.


„Am ceva de pierdut?” Am gândit atunci cu voce tare. Răspunsul era evident. Am ridicat mâna și am spus „Da!” nu doar la o conversație de coaching, ci la o schimbare de perspectivă la 180 de grade.


Mi-am expus frământările vizavi de lucrul în echipă pe fondul unui oftat interior de neputință și confuzie, fără să mă aștept la mare lucru. Doar nu era ca în 10 minute sa găsesc soluții pentru toate luptele pe care le duceam. Era imposibil!

Și atunci, pe scena vieții mele, imposibilul a devenit posibil cu o singură întrebare care a spart toate îndoielile din mintea mea în mii de bucăți:

„Pe ei i-ai întrebat ce vor?”

A fost ca și cum o cortină grea a fost dată la o parte și pe ferestrele minții mele a început să intre lumina, mai întâi timidă, ca o rază ce străbate un nor, iar apoi tot mai puternică, pentru ca până la sfârșitul evenimentului să devină totul mult mai clar, logic și eliberator în ceea ce se contura ca o soluție.

Am plecat de acolo luând cu mine această energie aparte ce mi s-a așezat pe umeri ca o mantie a cunoașterii. O mantie pe care o port și acum cu mine, împărtășind din țesătura ei cu tine.

Am regândit modul în care puteam (re)construi relaţiile și încrederea în echipa pe care o coordonam și, la prima întâlnire lunară, am pus în aplicare ideile, întrebările și răspunsurile primite în cadrul atelierelor.

Am înțeles că este important ca fiecare om să aibă o voce, să treacă în față și să își asume pentru o oră rolul de lider pentru a găsi rezolvări punctuale problemelor cu care ne confruntam deja de ceva vreme.

Astfel, am adunat răspunsuri creative la „Ce ai face tu în locul meu?” și am învățat împreună să ascultăm, să dezbatem, să evaluăm. 

 

Și știi ce am obținut?

 

O schimbare nemaipomenită a energiei dintre noi! Echipa mea a început să aibă încredere în mine și în ei înșiși. Mai mult, am ajuns la o sinergie uimitoare. Am reușit împreună să creăm în echipă spațiul de siguranță de care aveam nevoie pentru a creşte profesional şi pentru a ne atinge obiectivele.

În acel an am obținut un rezultat la care nu ne așteptam, chiar atunci când credeam că dezvoltarea ar fi fost aproape imposibilă. Acesta a fost momentul în care am decis să înțeleg mai bine magia coaching-ului din rolul de coachee.

În urma acestui proces transformaţional pentru mine, am decis că vreau să fiu coach și să practic această profesie indiferent de rolul formal pe care îl aveam în organizație.

Au urmat mai bine de 10 ani de (re)învățare continuă și de (auto)descoperire în călătoria mea către coaching-ul profesionist, sute de ore de training, zeci de ore de mentorat și de supervizare, peste 900 ore de coaching individual şi de echipă, astfel încât să fiu un coach care îți aduce valoare ție, clientului meu.

Astăzi, te ajut pe parcursul călătoriei tale spre performanță să obții rezultatele dorite și să transformi „Imposibilul” în „Sunt posibil!” prin intermediul unui proces de coaching condus cu pasiune, autenticitate și integritate.

Vei obține siguranța de a fi tu însuți și de a face alegerile potrivite prin intermediul unei hărți atent creionate cu ajutorul căreia navigarea-ți va fi ușoară și parcursul senin.
Vei avea la dispoziție instrumentele de coaching cele mai potrivite personalității și obiectivelor tale.
Îți vei folosi creativitatea pentru a afla propriile soluții prin abordări neconvenționale, prin metafore, imagini sau desen.
Vei acumula informații valoroase pe care le vei transpune în viața de zi cu zi cu succes.
Vei descoperi resursele necesare pentru a-ți atinge întregul potențial.
Vei trece printr-un proces transformațional profund într-un spațiu de încredere și siguranță clădit pentru a face față provocărilor cu care te confrunți.
Vei prelua controlul, vei obține claritate și direcție și vei răspunde împreună cu mine la cele mai grele întrebări.

Mai mult, vom lucra împreună sistemic și vom observa cu atenție interconexiunile dintre ariile vieții tale pentru a extrage valoarea pe care acestea ți-o aduc în drumul tău spre a-ți atinge visul.

Pentru mine este întotdeauna o provocare să aduc la realitate un vis. Tocmai de aceea, viața mea profesională și personală merge mereu pe două linii: una în care te sprijin pe tine în dezvoltarea ta și cealaltă în care lucrez cu mine în procesul de autocunoaștere, învățare și perfecționare a practicii de coach profesionist, obținând acreditările la nivel internațional de către International Coaching Federation la nivelul PCC și European Mentoring and Coaching Council la nivelul EIA Senior Practioner.

 

Certificările în Metasysteme Coaching, Transformational Leadership Coaching, Strengths Strategy Coaching, Points of You, Constellations - Fundamentals of Systemic Coaching îmi permit să definesc mixul potrivit de instrumente de coaching care se potrivesc personalității și obiectivelor tale.


Iar atunci când oamenii cu care lucrez sunt curioși să exploreze perspective noi, să se conecteze la ceea ce contează cu adevărat pentru ei și să găsească resurse și alternative pentru a desena propriul lor proces de transformare personală, simt că munca mea face diferența.


Fiecare campion are nevoie de un coach și fiecare vis are nevoie de un visător.


Îndrăznește să fii, să poți, să faci.

Îndrăznește să visezi!

#indrazneste

Hai să aflăm împreună unde se potrivește fiecare piesă în puzzle-ul vieții tale!

Fiecare campion are nevoie de un coach și fiecare vis are nevoie de un visător.

Îndrăznește să fii, să poți, să faci.

Îndrăznește să visezi!